Voorlichting en behandelplan

Meer dan 3 miljoen mensen in Nederland dragen een gebitsprothese en ongeveer 800.000 van hen hebben hier in min of meerdere mate problemen mee.

Onze behandelwijze is gericht op preventie en een goede nazorg, waardoor we eventuele problemen met de gebitsprothese tijdig kunnen signaleren en deze in goed overleg met onze cliënt snel kunnen verhelpen.
Tandprothetische Praktijk Steenwijk streeft daarom voor haar cliënten naar de hoogste kwaliteit en het wegnemen van onduidelijkheden en onzekerheden door een goede voorlichting en een persoonlijk behandelplan.

Adviesgesprek

Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen van uw prothese werkt de tandprotheticus zelf of samen met zijn tandtechnicus aan uw nieuwe gebitsprothese.

Tijdens een adviesgesprek kan er vrijblijvend een persoonlijk plan voor u gemaakt worden. Het is namelijk erg belangrijk (of het nu gaat om uw eerste prothese, een vervangingsprothese, een partiële prothese of een klikgebit) dat u vooraf goed op de hoogte bent van de te doorlopen stappen.
Wij laten u nooit in onzekerheid en zullen ons behandeltraject in heldere taal aan u voorleggen en hierbij rekening houden met uw vragen en persoonlijke wensen.
Normaal gesproken (uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke behoefte) bestaat de behandeling van een nieuw kunstgebit uit 6 afspraken.

Afspraken

Tijdens dit bezoek worden de eerste proefafdrukken van uw beide kaakdelen gemaakt. Met deze proefafdrukken kunnen we speciale lepels maken.
Met behulp van de speciaal voor u gemaakte lepels worden de definitieve afdrukken van uw beide kaakdelen gemaakt. Hiermee worden de randlengte en de pasvorm van uw nieuwe kunstgebit vastgelegd.
Met een beetbepaling kunnen we zien hoe de kaken ten opzichte van elkaar staan en hoeveel ruimte er in de mond aanwezig is voor de prothese. Ook overleggen we met u uw esthetische wensen en bepalen we samen met u de kleur en de vorm van de tanden voor uw nieuwe kunstgebit. Uw wensen staan uiteraard centraal, maar door een schat aan ervaring mag u van onze kant altijd adviezen verwachten. Ook is het mogelijk om persoonlijke portretfoto's van vroeger – waarop uw gebit zichtbaar is - mee te nemen, zodat er een zo natuurlijk mogelijk eindresultaat ontstaat.
Tijdens deze afspraak controleren we of de tanden mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar sluiten. De tanden en kiezen staan nog op een plaatje van was, waardoor de pasvorm van de prothese nog niet optimaal zal zijn, en zo nodig kan de esthetiek nog worden geoptimaliseerd.
De prothese is klaar en we plaatsen deze in uw mond. Ook controleren we uw nieuwe kunstgebit op esthetiek en pijnplaatsen en we letten daarbij ook op uw spraak.
We controleren de pasvorm en functie van het kunstgebit en zullen waar nodig enkele correcties uitvoeren. Na deze laatste controle is de behandeling afgerond en komt u jaarlijks terug voor de reguliere controle.

U verdient een goed kunstgebit

U kunt ook zonder verwijzing een afspraak bij ons maken.

Wij vinden dat u een kunstgebit verdient dat er mooi en natuurlijk uitziet en bovendien ook comfortabel draagt. Een gebitsprothese is eigenlijk een waar kunstwerk en als wij u uiteindelijk zien stralen, geeft ons dit als professionals een enorme voldoening!
Als u een kunstgebit nodig heeft of op dit moment een slecht passend of verouderd kunstgebit draagt, dan is Tandprothetische Praktijk Steenwijk de plek waar u moet zijn.
Gun uzelf een lach die gezien mag worden en de oplossing die pijn en ongemakken verhelpt.
U bent daarom altijd van harte welkom in onze praktijk (Kerkstraat 3 in het centrum van Steenwijk) voor een deskundige beoordeling van uw gebitsprothese en mondholte, waarna wij u gratis adviseren en informeren aangaande mogelijke vervolgstappen.

Vrijblijvend en gratis advies

Wilt u een nieuwe gebitsprothese of heeft u problemen met uw huidige kunstgebit?
Bel  0521 - 52 22 36

Neem contact met ons op of kom vrijblijvend langs in onze praktijk. Wij staan 5 dagen per week voor u klaar.