Kosten en vergoedingen

Een gedeeltelijke of gehele vergoeding van uw gebitsprothese is mogelijk

Dat aan het vervaardigen van kunstgebitten, implantaten, klikgebitten en partiële protheses kosten verbonden zijn, zal u wel bekend zijn.

Gelukkig heeft onze tandprothetische praktijk met de meeste Zorgverzekeraars van Nederland contracten afgesloten, waardoor u als klant in aanmerking komt voor een gedeeltelijke en in sommige gevallen zelfs voor een gehele vergoeding van de kosten bij de aanschaf van een gebitsprothese.

Vragen over vergoedingen

Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen van uw prothese werkt de tandprotheticus zelf of samen met zijn tandtechnicus aan uw nieuwe gebitsprothese.

Vergoedingen zijn onder voorbehoud van wijzigingen in de polisvoorwaarden van de Zorgverzekeraars.

Voor vragen van uw kant over vergoedingen en Zorgverzekeraars, kunt u ons gerust vrijblijvend bezoeken of even bellen.

Bel  0521 - 52 22 36

Overzicht van de vergoedingen

Kosten van de volledige prothese worden voor 75 % vergoed uit het basispakket en dat houdt in wanneer u geen aanvullende tandverzekering hebt u zelf 25 % van de prothesekosten moet betalen. Verder dient u rekening te houden met uw wettelijke en vrijwillige eigen risico.
Bij aanpassingen of vervanging van protheses op implantaten of als een prothese vervangen dient te worden binnen de daarvoor gestelde termijn, zullen wij contact opnemen met uw Zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat u de vergoeding krijgt, waar u recht op heeft.
Kosten van reparaties van of aanpassingen aan uw volledige gebitsprothese worden voor 90 % vergoed uit de basisverzekering.
De vergoedingen van partiële kunststof plaat- en frameprotheses worden bepaald door de hoogte van uw tandverzekering.

Vrijblijvend en gratis advies

Wilt u een nieuwe gebitsprothese of heeft u problemen met uw huidige kunstgebit?
Bel  0521 - 52 22 36

Neem contact met ons op of kom vrijblijvend langs in onze praktijk. Wij staan 5 dagen per week voor u klaar.