Kunstgebit / Volledige gebitsprothese

Voor een volledig kunstgebit heeft u geen verwijzing van een tandarts nodig.

Een volledige gebitsprothese vervangt de natuurlijke tanden en kiezen, wanneer u deze niet meer heeft of deze te zwak zijn. Onze tandprotheticus heeft uitstekende technische en medische kennis in huis om het vervangende gebit te vervaardigen dat precies bij u past.
Iedere gebitsprothese is persoonsgebonden en dus uniek en zal daarom speciaal voor u vervaardigd moeten worden door onze tandprotheticus.

In onze Tandprothetische Praktijk Steenwijk lopen we eerst met u een aantal stappen door, zodat onze tandprotheticus, in samenwerking met onze tandtechnicus, de prothese nauwkeurig kan modelleren en uiteindelijk in hoogwaardige natuurgetrouwe kunststof uw kunstgebit kan vervaardigen, dat goed functioneert en waarmee u weer voor de dag kunt komen.

Vernieuwing van uw kunstgebit

Als gevolg van het slinken van de beide kaakhelften kan zowel het boven- als ondergebit los gaan zitten.

Dit gaat vaak gepaard met functionele klachten, zoals pijn in de mond; slecht kunnen kauwen; spraakproblemen en zelfs problemen met de spijsvertering. Wanneer de gebitsprothese slechts enkele jaren oud is, kan deze gelukkig vaak nog aangepast worden. Aan de binnenzijde van de gebitsprothese wordt dan een opvulling aangebracht, waardoor de prothese weer goed aansluit op het tandvlees en kan de aanschaf van een nieuw kunstgebit worden voorkomen.

Een ander protheseprobleem kan zich voordoen als de tanden en kiezen van het kunstgebit in de loop der jaren te veel zijn afgesleten doordat tanden en kiezen elkaar verkeerd raken. In zo'n geval zal vervanging van het beschadigde kunstgebit helaas de enige optie zijn.

Gedeeltelijke
gebitsprothese

Onze tandprotheticus is ook gespecialiseerd in het vervaardigen van partiële gebitsprotheses.

De tandheelkunde maakt onderscheid tussen een volledige en een gedeeltelijke gebitsprothese. Het komt nogal eens voor dat mensen één of enkele gebitselementen verliezen. Het ontbrekende gebitselement kan dan door een uitneembare gedeeltelijke prothese hersteld worden. Hiervoor kan onze tandprotheticus een kunststof plaatprothese of een frame prothese vervaardigen. Welke prothese voor u het meest geschikt is, zal door onze tandprotheticus in overleg met de tandarts bepaald worden.

Ook voor controle of voor het verwijderen van een gebitselement ten behoeve van de uitneembare prothese kunt u terecht bij Tandprothetische Praktijk Steenwijk.

Klikgebit / kunstgebit op implantaten

Een klikgebit is een kunstgebit dat op een eenvoudige wijze 'vastgeklikt' wordt op implantaten, ook wel 'kunstwortels' genoemd.

Door de opkomst van de implantologie is het eenvoudiger geworden om een goed vastzittend kunstgebit te hebben. De implantaten kunnen door de tandarts/implantoloog - die verbonden is aan onze praktijk - geplaatst worden.

Het klikgebit zelf wordt uiteraard aangemeten en vervaardigd door onze tandprotheticus.

Mocht u willen weten of een klikgebit voor u een geschikte prothese is, maak dan gerust even een afspraak met een van onze praktijkmedewerkers voor een informatief en adviserend gesprek.

Nazorg en onderhoud

U voorkomt problemen aan uw gebitsprothese door gebruik te maken van de jaarlijkse controle, die wij binnen onze praktijk gratis aanbieden aan onze klanten.

Bij een kunstgebit zijn pasvorm en mondhygiëne belangrijk. Na verloop van tijd kunnen uw kaken slinken en kan het gebit wat ruimer gaan zitten. Het slinken van de kaken gaat namelijk zo ongemerkt dat het u vaak zelf niet opvalt. Verder controleren wij gelijktijdig of uw mondholte nog gezond is. Onze ervaring is dat mensen met een slecht passend kunstgebit of mensen die al jarenlang hetzelfde kunstgebit dragen, afwijkingen in de mondholte kunnen hebben. Een kunstgebit gaat gemiddeld vijf tot acht jaar mee.

Onze jaarlijkse controle, waarbij kleine en eenvoudige correcties door ons verricht kunnen worden, kan de levensduur van uw kunstgebit aanzienlijk verlengen. Net als bij uw eigen tanden en kiezen, moet u uw tandprothese verzorgen om hem mooi schoon te houden. Dit kunt u het beste doen met behulp van een speciale protheseborstel en gewoon met water en een niet-agressieve reinigingsgel. Ook op het gebied van het onderhoud van uw gebitsprothese geven wij u graag gratis tips en adviezen.

Vrijblijvend en gratis advies

Wilt u een nieuwe gebitsprothese of heeft u problemen met uw huidige kunstgebit?
Bel  0521 - 52 22 36

Neem contact met ons op of kom vrijblijvend langs in onze praktijk. Wij staan 5 dagen per week voor u klaar.